• Pappalivet

Hur får vi in träning i Pappalivet?

För ca 1 år sedan så föddes vår son och Pappalivet tog över. Första 2 veckorna spenderade vi på neonatalavdelningen med väldigt lite sömn och fokus på att försöka hitta sig själv i den nya rollen med allt vad det innebär. Efter neonatal så blev det tid med hemvård och fortsatt sondmatning. Träningen försvann allt eftersom från min prioriteringslista, detta är ju inget fenomen och händer nog alla nyblivna föräldrar. Livet kommer ju i vägen, vi var i vår lilla bubbla och mös! Innan detta så tränade jag 4-5 gånger i veckan sov 7-8 timmar per natt och arbetade dessutom som idrottslärare samt fotbollstränare (gick mellan 12000 - 16000 steg per dag). Skulle inte påstå att jag var jätte vältränad men i helt okej form. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i detta träsket. Dagarna gick och jag hade otroligt svårt att hitta tillbaka. Det blev ett pass här och var men aldrig en rutin. Att ta sig till och från gymmet tog alldeles för lång tid. Inräknat med ett träningspass och allt vad det innebär med dusch osv så tog det mellan 2-3 timmar. Timmar som Pappalivet inte hade råd med. Det var timmar jag ville lägga på att vara med min sambo och vår son ju! Tillslut började jag ge upp hoppet på den gamla klassiska träningsformen på ett gym, någon form av bodybuilding där man körde någon muskelgrupp per pass. Istället började jag allt mer intressera mig för funktionell träning. Paolo Roberto blev snabbt en stor inspiration för mig och träningen började komma igång bra igen. Nedan listar jag lite saker man kan tänka på för att få in mer motion och träning i sitt Pappaliv samt två korta pass på 10-20 min!

  1. Träna kortare men intensivare! Detta är troligtvis det bästa tipset jag kan ge er. Korta, intensiva pass är allt som behövs!

  2. Gå upp tidigare på morgonen! Hinner du trots allt inte få in ett kort och intensivt träningspass under dagen eller kvällen? Se till att gå upp lite tidigare. Äter ni frukost 07.00? Gå upp 06.00 eller 06.30 till och med så hinner du träna i vardagsrummet utan problem. Alla behöver inte gå upp 05.00 för att göra en massa för alla är inte lika på den fronten men alla kan gå upp lite tidigare för att prioritera sin träning!

  3. Gör träningen till en aktivitet för hela familjen. Funkar även med bebisar – den som vilar håller i bebis och så turas man om. Simpelt, otroligt kul och svettigt!

  4. Cykla eller jogga till o från jobbet


Pass 1: 100 Burpees på tid. (Försök hålla er under 10 min!) Pass 2: 15 min så många rundor så möjligt av: - 10 Squats - 10 Jump squats - 10 Sit-ups - 10 Armhävningar Kroppsvikt, ingen utrustning krävs och tidseffektivt! Perfekt för Pappalivet!

Om Pappalivet.com

Bloggen Pappalivet.com startades för att hjälpa unga pappor i vardagen. Jag som driver bloggen är en Ung Pappa på 21 år och tyckte att det var svårt att hitta personer i samma situation samt få stöd och hjälp för att underlätta vardagen. På Pappalivet.com kommer allt från Träning och Hälsa till Ekonomi och Relationer att finnas. Pappalivet.com kommer även innehålla Recensioner samt Top listor på olika tjänster/produkter som underlättar och hjälper till i vardagen med! OBS! Inläggen kan innehålla reklam genom annonslänkar. 

© 2019 by Pappalivet.com